Необходимата класика – люлееща играчка

Люлеещите играчки са най-подходящи за деца от 1 до 6 години. Децата на тази възраст са очаровани от движението, цветовете и модерния дизайн.

Една от най-традиционните играчки може да помогне на детето да развие моторните си умениябаланса и координацията, да подобри мускулния тонус в горната част на тялото. Люлеещото движение е невероятно успокояващо за децата. Това е чудесна играчка, с която ще позволите на детето да развихри въображението си и да придобие чувство за ритъм. Ако търсите „специална“ играчка за едно „специално“ дете – изберете я според възрастта и вкуса му!

  • Люлеещите се играчки подобряват подвижността и баланса

Доказано е, че люлеещите движения стимулират вестибуларния апарат. Колкото по-рано детето се научи правилно да пази баланс, толкова по-скоро ще може да се движи правилно, да ходи и бяга.  Когато детето е върху играчката, то трябва да използва основните мускулни групи, чрез които да предизвика люлеещото движение. Стабилизира се захвата на пръстите и фините двигателни умения, когато детето се държи за дръжките. Цялото движение стимулира координацията между ръцете и краката.

Когато купувате люлееща играчка, седалката не трябва да бъде хлъзгава – най-добре е да изберете вариант с подплатена, мека седалка, за да се чувства детето комфортно и уверено. При избор на играчка за по-малко дете, уверете се, че има удобно място за поставяне на краката, така че да се избегне възможността да бъдат в неудобна позиция или притиснати по невнимание.

  • Люлеещите играчки създават чувството за ритъм

Важно за двигателното развитие на детето в ранна възраст е чувството за ритъм. С тази играчка детето може да разбере ритмичността на движението, понятията за бързо и бавно, напред и назад.  Някои модели са с атрактивен, ритмичен звук. Когато е възможно, придружете играта на детето с проста песничка или римувано стихотворение.

  • Люлките успокояват децата

Замислете се, че съвсем инстинктивно, като родители вие успокоявате плачещото бебе чрез люлеене. Има причина за това. Люлеещото движение спомага за нормализиране на сърдечния ритъм и кръвообращението.

Кой не иска спокойно дете? Използвайте люлеещите играчки преди лягане или след детска градина, ако детето ви е уморено или превъзбудено. Люлеещата играчка ще даде на неспокойното дете възможност да се освободи от излишната енергия.

  • Люлеещите се играчки развиват въображението

Люлеещите се играчки насърчават въображението на детето. Дали ще язди слон в джунглата, ще се разхожда с еднорог в омагьосана гора или ще открива динозаври в праисторическите времена – тази въображаема игра развива езиковите, социални и емоционални умения, както и творчеството!

Когато купувате някакъв продукт за децата си сигурността трябва да бъде най-основната грижа. При избора на люлееща играчка задължително трябва да имате предвид етапа на развитие на детето. Моделите за бебета са със стабилна седалка и подложки против подхлъзване.

Положителното при тези играчки е, че те не се състоят от множество малки, сложни части, които могат лесно да бъдат загубени, счупени или да застрашат здравето на вашето дете. Производителите на играчки днес полагат много грижи, за да гарантират, че вашите деца имат възможно най-безопасните играчки.

И не на последно място, не пренебрегвайте указанията на производителя за максималните килограми, които може да понесе играчката.

От пръв поглед можете да забележите колко забавни са за децата люлеещите играчки, а вече знаете и колко полезни са за тях. Те са класическо допълнение към всяка детска стая и страхотен подарък за всяко дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *